Gå til innholdet

Skap litt entusijazzme i romjula!

Julejazz

Endagsfestivalen Julejazz arrangeres i Trondheim på samme dag hvert år. 28. desember er Scandic Nidelven arena for byens største innendørs kulturarrangement med 25 konserter under samme tak, på samme kveld. Bidra til et vellykket arrangement ved å melde deg som frivillig.

Her er noen av Julejazz-gjengens tanker rundt arrangementet og hvordan det er å være frivillig på Julejazz.

Hva er Julejazz?
Julejazz arrangeres én kveld i året, og det har alltid vært den 28. desember, eller 4. juledag om du vil. Arrangementet fungerer litt som en festival, der flere konserter spilles samtidig på flere scener rundt om på hotellet (Scandic Nidelven), og der publikum kjøper én billett som gir dem adgang over alt. Artistene får en symbolsk sum for å spille, og alle inntekter fra kvelden går til Trondheim Jazzforum. Dørene åpnes kl 1900 og stenges normalt rundt kl 0100.

Hva er det beste med arbeide som frivillig på Julejazz?
Det beste er all den gode musikken, julestemningen, og folkene! Det er et flott arrangement; som både artister, frivillige og publikum kommer tilbake til år etter år.

Hva betyr de frivillige for festivalen?
De frivillige er en av grunnsteinene i Julejazz og sørger for at arrangementet går rundt. De står for billettsalg, billettsjekk ved hver scene, brannansvar, noe rigging og er med på å skape den gode stemningen.

Hvordan er arbeidsmiljøet, og hva får man igjen for å være frivillig?

Det serveres snacks og drikke (varm/kald) hele kvelden. I tillegg vil det serveres et varmt måltid under arrangementet. Arbeidsmiljøet bruker å være helt supert, preget av glade mennesker og god juleånd. I tillegg er det selvfølgelig festlig jazz -og julemusikk i alle hjørner. I januar vil det være en egen frivilligfest, kombinert med evaluering av arrangementet.

Hva krever det å være frivillig for Julejazz? 
Som frivillig må du kunne bære det ansvaret du får tiltdelt, enten det er ved salg, sjekk eller ved ansvar for branndør. Du må være mellom 20 og 70 år og ha god utholdenhet da det forventes at du jobber hele kvelden, fra kl 1700 til 0200, med unntak av pauser vi vil legge inn for alle sammen (ikke lengre enn ca 30 min om gangen). Det rulleres mellom de ulike scenene og ved inngangen, slik at du får med deg litt av alt.

Interessert? Meld deg som frivillig her
Er du registrert på Frivillig Trondheim, kan du finne frem til Julejazz når du er innlogget, og melde din interesse. 
Du kan også ta direkte kontakt med frivilligansvarlig Thekla Nyberg, thekla.nyberg[a]gmail.com, +47 99785659.

Nyhetsarkiv