Gå til innholdet

Ønsker seg flere frivillige til strandryddedagen

Frivillig Trondheim roject Baseline
Det er de utroligste ting Joakim Skjefstad og hans dykkere i Project Baseline henter opp fra sjøbunnen når de setter i gang ryddeaksjon. Deler av ei vaskemaskin, en parabolantenne, cd-spiller, høyttaler, mobiltelefon, flatskjerm, motordeler, bildeler, bilbatteri og en mengder av fiskesnøre. 
Project Baseline er en internasjonal bevegelse for å ta vare på miljøet under vann. Joakim Skjefstad er leder for gruppen i Trondheim som driver frivillige miljørydde-aksjoner under og over vann i Trondheimsregionen. 

Nå søker de frivillige som vil være med på strandryddedagen 7. mai 2016.
 - Når vi rydder, rydder vi både under og over vann. Det vi ønsker oss er flere ryddere som stiller opp på de arrangerte strandryddedagene, sier Skjefstad. 

Project Baseline leier inn en kontainer til å samle skrot i og ordner med grillmat til de frivillige som er med å bidrar. Den første strandryddedagen arrangerte de i mai i år ved Buvika. Her fant de en sak de tror både politi og forsikringsselskap kan ha interesse av.

- Det ligger flere garn og teiner ute i Trondheimsfjorden vi også gjerne vil få opp. Dette er litt mere avanserte ryddedager der vi må bruke båt for å få opp redskapet. Vi har dykkere, men her kunne vi blant annet trengt hjelp av et mannskap om bord i båten, sier Skjefstad.

Project Baseline driver i tillegg med overvåking og dokumentering av endringer under vann.
- Prosjektet går ut på å ta bilder og målinger over flere år for å dokumentere de endringene som skjer under vann. Vi har 2 stasjoner under vann der vi måler, den ene er noen koraller i Børsa og den andre er et flyvrak fra andre verdenskrig (heinkel 115) som ligger utenfor Ilsvika. Over tid kan vi se større forandringer/forverringer og da er det viktig å kunne dokumentere og si: "hei, det var ikke sånn det så ut her for 20 år siden".

Frivillig Trondheim roject Baseline2
Frivillig Trondheim roject Baseline3
Frivillig Trondheim roject Baseline1

Høres noe av dette interessant ut for deg? 

Velg Project Baseline som en organisasjon du ønsker å bidra i. Har du ikke brukerprofil på Frivillig Trondheim? Opprett en her.

Nyhetsarkiv