Gå til innholdet

Gi noen vind i håret!

12933046_969553933140674_5496198348662043739_n

Tenk deg at du sitter alene ved et vindu og ser tilbake. Du minnes aktive dager ute, gleden over fart i kroppen og vind i håret, men har ikke lenger mulighet til å komme deg ut ved egen hjelp. Sykling uten alder vil hjelpe bevegelseshemmede i alle aldre med å få vind i håret. Siden februar har ildsjelene Monica Henriksen-Toset og Hege Enoksen Normann jobbet med å etablere Sykling uten alder i Trondheim. Går alt etter planen så tråkkes pedalene igang på Sykkelens dag, lørdag 30.april. Meld deg som frivillig og bli med på noe helt unikt!

Hva er Sykling uten alder?
Sykling uten alder er et helt nytt konsept i Trondheim. Men det hele startet i København allerede i 2013 og bygger på prinsippet om at alle har rett til å komme ut i det fri. Ved hjelp av el-rickshawer med plass til to passasjerer foran, får eldre og bevegelseshemmede oppleve dagslys, fart, og vind i håret. Konseptet har siden spredt seg til hele 25 land. Mange er isolert hjemme, eller på institusjon. Ensomhet er en folkesykdom, sier Monica Henriksen-Toset. Vi fikk presentert Sykkel uten alder på et seminar. Da tenkte vi at dette må vi få til i sykkelbyen Trondheim også.
  
Hva er det beste med å være frivillig for Sykling uten alder?
Det beste med å være frivillig er at du kan bidra til at flere kommer seg ut og får kjenne vind i håret. I tillegg får du en positiv helsegevinst selv. Du vil få kunnskapsformidling på tvers av generasjoner og mange nye vennskap, og du er med på å gjøre en forskjell. Som frivillig pilot bidrar du til at enslige, ensomme, bevegelseshemmede, eldre som yngre, får tilbud om gratis sykkeltur i Trondheim.

Hva betyr de frivillige for Sykling uten alder?
De frivillige betyr alt. Uten dem blir det ingen sykling uten alder i Trondheim. Vi er også avhengig av støtte til innkjøp av flere sykler og utstyr. Vår første sykkel har vi nå kjøpt inn gjennom midler fra frivillighetsmillionen til Trondheim Kommune.

Hvilke krav stilles til de frivillige – og hva får de igjen for jobben?
Det stilles ingen andre krav til de frivillige enn at de er glade i mennesker, og i å sykle da. Og så må de ha litt ledig tid en gang i måneden – eller noen timer i uka. Som frivillig bestemmer du selv hvor mye – eller hvor lite – du vil sykle. Og du trenger ikke være redd for at du ikke er godt nok trent til å kunne bidra! Syklene har elektrisk hjelpemotor som gir deg god hjelp. Men litt trim vil du selvsagt få – det er en ekstra bonus. Selvsagt vil alle få opplæring før de kan tråkke i vei.

Noen siste ord til dem som enda tviler?
Har du lyst til å komme igang med å sykle rickshaw, og sette et smil på leppene til dine eldre og bevegelseshemmede naboer? Vi drømmer om en verden hvor vi skaper livsglede hos våre eldre og bevegelseshemmede medborgere og gir dem muligheten til å forbli en aktiv del av samfunnet og nærmiljøet. 
Sykling uten alder bygger bro mellom generasjonene, forsterker tilliten, respekten og det sosiale limet i samfunnet og gir både bevegelseshemmede og frivillige frisk luft i lungene. Som en bonus får du gjort unna dagens trening.
Sykling uten alder Norge
Sykling uten alder Trondheim på Facebook 

Her kan du melde deg som frivillig
Er du registrert på Frivillig Trondheim, kan du melde din interesse til Sykling uten alder når du er innlogget. Du kan også melde deg direkte til Sykling uten alder her

Nyhetsarkiv