Gå til innholdet

Begynnelsen av en ny og litt annerledes festival

Frivillig Trondheim Feminalen 2
Feminalen er en musikkfestival som ønsker å skape rom for debatt og løfte frem dyktige kvinnelige artister. Festivalen ble arrangert for første gang i 2014 og mottok mange gode tilbakemeldinger. Nå er de klare for en ny gjennomføring på Rockheim og denne gangen over tre dager: 13.–15. november! 

«Vi ønsker oss frivillige i alle aldre, både kvinner og menn!»


Frivilligansvarlig Renate Eggan gleder seg til årets gjennomføring. Feminalen er en sterk nykommer blant Trondheims rike festivalliv og nå søker de etter flere frivillige!


Hva mener du er det beste med å
delta som frivillig på Feminalen?
- Noe av det beste med å delta som
frivillig på Feminalen er det at du er
med på begynnelsen av en ny og litt
annerledes festival. Vi er ikke en
sjangerbestemt festival, men vi jobber
mot et mål og en visjon om å skape
plass og synliggjøre kvinner i musikken.               

Hvor viktig er de frivillige for
festivalen?
- De frivillige er utrolig viktige for oss.
Vi er avhengig av flinke og arbeids-
somme folk som ønsker det beste for
festivalen, og uten frivillige ville det
ikke blitt noen festival. 

- Ikke bare har vi frivillige som hjelper
til med gjennomføringen av festivalen,
vi som jobber med festivalen er også 
frivillige. Jeg er frivillig frivilligansvarlig!Frivillig Trondheim Feminalen          
Frivilligansvarlig på Feminalen 2015,
Renate Eggan.

Hva kan de frivillige forvente av arbeidsmiljø og sosiale aktiviteter?
- De frivillige kan forvente å bli godt tatt i mot og satt pris på. Et godt arbeidsmiljø er viktig for oss. Av sosiale aktiviteter anbefaler jeg alle frivillige å bli med å svinge seg på dansegulvet på klubb etter siste konsert er over. Også håper jeg at de kommer på filmsøndagen! I tillegg er vi jo en innendørsfestival, så ingen skal fryse!

Stilles det noen krav for å være frivillig?
- Vi stiller ikke noen krav for å være frivillig, men vi ønsker oss frivillige med godt humør og som ønsker å jobbe for at festivalen skal bli så bra som mulig. Vi ønsker oss frivillige i alle aldre, både kvinner og menn!

- Jobber man under festivalen må man jobbe en av kveldene og man får den andre fri. Ellers har vi også frivillige som jobber før festivalen, og da har vi en litt annen ordning, men alle frivillige skal jobbe like mye.
- Ellers forventer vi at de frivillige møter opp til avtalt tid, edru og klar for å jobbe! 

Har du gjort deg noen erfaringer som frivilligansvarlig enda?
- Jeg har vært frivilligansvarlig siden første gjennomføring av festivalen i fjor, så jeg har ikke så mye erfaring enda. Det er det som gjør det så spennende også, at man lærer noe nytt og gjør seg nye erfaringer hele tiden. Selv har jeg jobbet frivillig for festivaler siden jeg var 18 år, sånn sett vet jeg hvordan jeg ønsker at ting skal være når jeg selv er frivillig, og det er utrolig viktig for meg at de frivillige har det gøy og trives hos oss.

- En erfaring jeg har gjort meg hittil er at man aldri kan få nok frivillige, og Trondheim er stappfull av folk som ønsker å bidra!

Hva kan vi forvente av Feminalen 2015?
- Dere kan forvente en helg med gode musikalske opplevelser, interessante debatter og god stemning. I år slår vi til med en utenlandsk artist, men vi ønsker også å løfte frem dyktige lokale artister. 
- Forskjellen fra i fjor er at vi har utvidet med en dag! Vi kjører filmsøndag hvor vi viser en dokumentar som heter ”The Punk Singer”. Det håper vi dere liker!

Hva ser du frem til under årets festival?
- Den svenske rapperen Cleo! Det er nok ikke så mange som kjenner til henne, men dette er en konsert man må få med seg. Filmsøndagen blir nok også et høydepunkt. Sette seg ned etter en fantastisk helg, med popcorn og en god dokumentar!


----------------------------------------------------------------------------------------------

Som frivillig på Feminalen kan du delta på følgende oppdrag:


Artistvert
Som artistvert får du ansvar for en av artistene som skal opptre på festivalen. Sørge for at de føler seg hjemme og at de får en fin opplevelse!

Seminarvert
Som seminarvert får du ansvar for å forberede til seminar. Ansvar for seminardeltakere, og at lokalet er klart for publikum.

Plakat og promo
Plakat og promo handler om å pynte bybildet med plakater og flyers. Andre promo-oppdrag kan også oppstå.

Billett
Her inngår både billettsalg, sjekking av billetter og å sette på festivalbånd. Du får full opplæring før festivalen.

Bærehjelp
Når artistene ankommer og når de er på området trenger de bærehjelp til utstyr. Når det ikke er behov for bærehjelp vil du være runner, eller eventuelt få en annen oppgave.

Runner
Det oppstår alltid noe man trenger hjelp til under festivalen, så her vil du få mange forskjellige oppgaver.

Stagehand
Som stagehand hjelper du til med sceneskift og noe rigging av utstyr. Her er det ønsket med tidligere erfaring fra scene, lyd/lys og musikkutstyr.

Merchandise
Noen av artistene har med merchandise, og da vil du som frivillig få ansvar å selge merchandise til publikum som ønsker seg det.

Transport
Når artistene ankommer trenger vi sjåfører som kan kjøre de til hotell og tilbake til flyplass når de skal reise. Du må ha førerkort.

Scenevakt

Som scenevakt vil din oppgave være å ha oversikt over sikkerheten foran sceneområdet under konsert. Tidligere erfaring er ønsket.

Som frivillig får du en festival t-skjorte, mat og drikke den dagen du jobber, og gratis inngang den dagen du ikke jobber. I tillegg får du møte mange flotte mennesker.

Høres noe av dette interessant ut for deg?

Velg Feminalen som et arrangement du ønsker å bidra på og du vil bli kontaktet av Renate. Har du ikke brukerprofil på Frivillig Trondheim? Opprett en her.

Les mer om Feminalen her.
Foto toppbilde: Line Skjærvik
 

Nyhetsarkiv